Иван Портних, предаде репортер на  Varna24.bg.На въпросът дали ще има

...
Иван Портних, предаде репортер на  Varna24.bg.На въпросът дали ще има
Коментари Харесай

Нова дирекция Екология поема контрола над минералните източници и чистотата във Варна

 Иван Портних, съобщи кореспондент на  Varna24.bg .

На въпросът дали ще има рокади в администрацията кметът съобщи следното:

" Частично да, приготвяме основаването на нова дирекция " Екология ", която да сплоти всички действия, свързани с екологията. Имам поради тематиките, свързани с опазването на водите, в това число ръководство на минералните източници, които получихме от страната.

Минералните източници на територията на общината са един доста сериозен запас с причина за развиването на целогодишен туризъм, Варна-дестинация за четири сезона.

Експерти ще наблюдават за чистотата на въздуха, шумовата карта, тематики като сметосъбиране и сметоизвозване, депата за отпадък, включително освен общинските, само че и частните такива. Ще има повишен надзор там и битка с нерегламентираните сметища. Заводът за отпадък също ще е приоритет като част от системата за отпадъците.

Това са редица сфери, които желаеме да обединим в границите на една дирекция. Сега всички тези значими въпроси се наблюдават от разнообразни дирекции, а след основаването на тази дирекция ще има по-ясно ръководство на тези действия. Естествено ще има контролни органи, нещо като инспекторат по екологията, който да бъде доста по-ефективен ", сподели Иван Портних.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР